Wednesday, November 28, 2012

Kafe Brasil


Gruppe: God knows best      
                                                                    
Hovedtanken vår er å fremme et tydeligere Kafe konsept for Kafe Brasil i Engen. Med Kaffe som hovedsatsing. Siden lokalene har et begrenset areal føler vi det kan være ideelt å fokusere på take away som største inntektskilde.
Vi ønsker å se på rutiner og behov ved området gjennom en brukerundersøkelse sendt ut til nærtliggende lokaler. Vår observering er at der er flere kontorer i nærheten. Kanskje hadde det vært fint med en frokostkaffe eller til lunsj tider..  Kinoen er rett rundt hjørnet med mye trafikk. Her kunne det vært ideelt å sette opp et opplysende skilt om kafeen. Av andre nærliggende take away kaffe utsalg finnes ingen fersk kvernet kaffe.? Kafe Brasil kan lage byens beste!
En av problemstillingene vi må møte er å gjøre merkevaren så god at den selger seg selv. Avhengighet av frivillig arbeidskraft kan komme til å utkonkurreres av gode baristaer – En mulighet er å utvikle samarbeid med ledende kaffe virksomheter t.d Kaffemisjonen for sponsing av opplæring. Dette gir også mulighet for mennesker med lite utdanning/ vanskeligheter for å finne en jobb, mulighet for opplæring.
Vi har sett på virkemidler som kan formidle Kolibri utenfor Kafeen. Gjennom engangsbegere kan et budskap, eller en historie fortelles. Gravert eller printet og kanskje kan noe av selve koppen beholdes etter bruk. Inngangen burde være mer oppsiktsvekkende og bardisken mer synlig fra utsiden. Fargerike lyskastere på eksteriøret i Brasil aktige farger kan iscenesette bygningen uten store inngrep. Kanskje til minne om karneval.
Bruk av interaktiv kunst kunne gitt følelse av sterkere kommunikasjon mellom landegrensene. F.eks. ved å sende håndavtrykk digitalt og direkte fra Brasil til benkeplate i kafeen. Det kunne vert behov for Internett kafe i byen. Her kan vi kombinere en fremvisning av de håndlagede produktene. Som å vise til egen nettside med salg som startside.  Kanskje kan det vises filmer av prosessen og håndverket i kafeen på veggen.
BRB!

No comments:

Post a Comment